יובל הלל

לעורר תיאבון – גם למזון וגם לקניות עם עיצוב חנויות מזון

אם אינכם עוסקים בפסיכולוגיה, מכירות או שיווק, תופתעו לגלות עד כמה לתיאבון שלנו יש השפעה על ההחלטות הצרכניות שאנו מבצעים. זו למעשה הסיבה הידועה להמלצה – לא ללכת לסופר כשרעבים, כי הנטייה שלנו היא לצרוך יותר בשעת רעב. המפתח הזה הוא הבסיס להבנה של אלמנט התיאבון בהקשרי מכירות.

כל בעל עסק ובמיוחד מי שמחזיק ומנהל מסעדות או חנויות מזון, יודע שרעב הוא לא תמיד תוצאה של מחסור באנרגיה בגוף, אלא תוצר של גירויים חיצוניים שמנוהלים באופן המדויק כדי להביא את הלקוח לנקודה שבה הוא מוכרח לרכוש מוצר מזון או מנה מסוימים. גירויים כאלו יכולים להיות ריחות וטעם, אך לפני הכל מדובר על ויזואליות.

אנחנו אוכלים גם עם העיניים

כשלקוחות ניגשים לבחור מנה במסעדה או מוצר מהסופר, הם במרבית הפעמים יבחרו באלו שנראים טוב יותר. הסיבה לכך היא הקשר שהמוח שלנו עושה בין נראות לבין טעם ואיכות. לכן, חנויות שיראו איכותיות יותר כמו חנויות בוטיק למשל, יוכלו להרשות לעצמם לתמחר את המוצרים שלהן במחיר גבוה יותר מאלו של הסופר הקרוב, וזאת מפני שהם לא מוכרים רק את המוצר, אלא גם את חוויית הקנייה והביטחון של הלקוח באיכות המוצר. זו גם הסיבה לכך שהרבה אנשים יעדיפו לרכוש חולצה עם סמל מותג ברור ונחשב מאשר את אותה החולצה ללא כל תוספות. הנראות היוקרתית משווה להם ערך רב יותר.

איך יוצרים תיאבון במסגרת חנויות מזון?

עיצוב חנויות מזון הוא אחד התחומים המרתקים בעיצוב פנים מסחרי. הוא מדבר גם אל החך וגם אל העיניים בכל רגע נתון. עיצוב חנויות מזון שמבוצע כמו שצריך יכול להיות ההבדל בין רשת מסעדות מצליחה המושכת לקוחות מכל הארץ, לבין חנות נידחת שאף אחד לא מרחיק לכת עד אליה באופן מיוחד.

כדי להשיג עיצוב חנויות מזון שיעניק ללקוחות את הצורך לרכוש עוד ויותר, מומלץ להיעזר במעצב פנים מקצועי שיודע כיצד להפוך כל אלמנט בחלל למעורר תיאבון – התאורה, הרהיטים, הצבעים, האבזור וכיוצא באלו.

כתיבת תגובה

קליק לשיחת ייעוץ! דילוג לתוכן