יובל הלל

מהו עיצוב חנויות מזון חכם ואיך משיגים אותו?

חנויות מזון הן סוג החנויות שעיצובן חייב להיות מוקפד וחכם. אנשים שמבקשים לאכול בחוץ או לרכוש מזון, יושפעו רבות מנראותה של החנות. קיים קשר פסיכולוגי ישיר בין חוש הטעם לחוש הראייה כאשר בעת קליטה של חזות יפה ונחשקת, כך גובר התיאבון לרכישה. ברבות השנים התברר כי גם בתחומים שאינם קשורים למזון, קיים קשר כזה, אך בחנויות מזון הוא מתחזק עוד יותר.

עיצוב חנויות מזון צריך להיות נקי, מתאים למותג ומעורר השראה. כך למשל חנות בוטיק לתבלינים, תהיה עטופה באלמנטים תרבותיים ועשירה בצבעים חמים שיקנו תחושת ביתיות מחד ויוקרה מנגד.

דוגמאות נוספות לעיצוב חנויות מזון שנעשה בצורה חכמה

הפסיכולוגיה של הקנייה עובדת שעות נוספות במיוחד כשמדובר באוכל, לכן עיצוב חנויות מזון צריך להיות מבוסס לא רק על עיצוב פנים נכון, אלא גם על שיקולים פסיכולוגיים שימירו את מאמצי העיצוב והארגון למכירות גבוהות. הנה מספר דוגמאות:

  1. עיצובם של מדפים או סטנדים ארוכים למוצרים מאותה משפחה או מוצרים המתקשרים באופן מקובל אחד לשני כמו השילוב האולטימטיבי – מיונז וקטשופ.
  2. מיקום של מוצרים צבעוניים, מתוקים ומושכים בגובה עיניהם של הילדים כדי שגם הם יפעילו לחץ על ההורים הרוכשים להגדיל את סל הקניות.
  3. בחירה בתאורה המתאימה לקו המוצרים. אוכל מוכן למשל יראה מעורר תיאבון הרבה יותר תחת מנורה צהובה וחזקה, ואילו חנות מכולת רגילה תרצה תאורה בהירה ולבנה יותר כדי ליצור תחושת מרחב גדול.
  4. חנות קטנה יכולה להיעזר בסולמות ולנצל את מרבית מגובה החלל, בניגוד לחנות רחבת היקפים שבה קשה לסייע בכל רגע נתון לכל לקוח באופן אישי ומומלץ שכלל המוצרים יהיו בגובה נגיש לאדם הממוצע.

אם אתם מחפשים מעצב לעיצוב חנויות מזון חדשות ברשותכם או לעיצוב החנות הקיימת, קחו בחשבון את ניסיון בעבר שלו ואת סגנון העיצוב בו תוכלו לחזות דרך תיק העבודות או ביקור שטח. שימו לב שקיימת ביניכם שפה משותפת הלוא עיצוב חנויות מזון הוא פרויקט חשוב וארוך שמצריך תקשורת טובה בין המעצב לבעלים. זכרו כי מדובר באחת ההשקעות ההכרחיות ליצירת קהל לקוחות גדול ונאמן.

כתיבת תגובה

קליק לשיחת ייעוץ! דילוג לתוכן