עד לפני שלושה עשורים נדבך עיצוב החנויות היה שמור בעיקר לבעליהם בלבד, שבחלק מהפעמים אכן הצליחו להמחיז בצורה מעניינת ואטרקטיבית את מרכולתם ולמשוך לא מעט לקוחות בזכות עיצוב חנויות מדויק ומותאם לעסק. אך מצד שני חלק לא קטן מבעלי החנויות לא צלחו במשימת העיצוב, כאשר נדבך זה לעיתים הדיר את רגליהם של קונים פוטנציאליים. בשנים האחרונות נראה כי מגמת העיצוב העצמאית של בעלי החנויות השתנתה, בין אם בלמידת רזי עיצוב החנויות ועד אל השכרת שירותים של מעצב חנויות מוכח. לכן בעבור אלו המבקשים מעט להעמיק או להכיר את הדגשים של מרבית מעצבי החנויות, יוכלו למצוא כמה טיפים שימושיים בשורות הבאות מטה.
עקרונות ברזל של עיצוב חנויות
כל צורת עיצוב מביאה עימה לא מעט כללים, אך כאשר מדובר במקרים של עיצוב חנויות ישנם כמה עקרונות שעלולים להיות זהים לכל חנות. הכלל הראשון בעיצוב הוא ניצול שטח נכון של החנות, בין אם מדובר בבית קפה ועד לחנות בגדים חשוב לייצר תמהיל נכון של עיצוב אשר יוכל להשתלב עם גודל החנות. למשל חנות צרה וגבוהה תזדקק להצגת פריטים בחלק העליון של החנות ואילו חנות כדוגמת סופר רחב ידיים, יבקש להציג מוצרים גם בצורת עמידה אך גם דרך מקררים רחבים ופינות אטליז וכו. לשם כך מצטרף עקרון נוסף והוא תכנון נכון של מסלול הליכה ללקוחות, שכן תכנון כזה עלול להיות קריטי בין אם הלקוחות ירכוש מוצרים נוספים או שיחווה "הפצצה" של מוצרים שתגרום להם להחזיר את הארנק לכיס.
להשלים את החוויה
הדוגמאות שהובאו מעל אמנם יכולות להיות מתאימות לקונספטים שונים, אך בכדי להעניק חוויה מושלמת של קנייה עבור הלקוחות חשוב לתת דגש גם על נקודות משלימות. אחת מהן היא שילוב של מוצרים משלימים לאורך העיצוב, ובדומה לתכנון נכון של מסלול ההליכה כך נבקש לפזר מוצרים משלימים לבחירת הלקוחות אשר יעניקו גם מענה למוצרים אחרים וגם יעשו זאת בשילוב מחירים נכון ומדורג. כמו כן, כשאנחנו מדברים על עיצוב חנויות חווית הלקוח תושלם גם על ידי גימיקים המעניקים רפרנס למוצרים הנלווים אשר יוכלו להשתלב בפינות ישיבה, בתאי מדידה, בקירות עגילים ועוד.