כל חלל יכול לשלב בתוכו מנעד רחב של אידאות, תחושות, לעורר רגשות ואפילו לעורר רעב אצל באי המקום. אך כאשר מדובר בעיצוב פנים מסחרי נכון ומדויק לעסקים, מדובר במנעד הולך וגדל של סגנונות עיצוב בין אם עבור קליניקות רפואיות ועד לבתי קפה, מתחמי פנאי, מלונות ועד לקונדיטוריות. עיצוב שכזה נע על פני מספר משתנים, המתייחסים לא רק אל סוג העסק אלא גם לגודל החלל, לאופי המוצרים שנמכרים ואפילו מעניקים מרחב מקצועי עבור אזורי עבודה. לכן בכדי לבצע עיצוב שכזה בצורה מעולה, או לכל הפחות להכיר אילו מאפיינים יילקחו בחשבון בזמן העיצוב, בשורות הבאות ננסה לעשות מעט סדר בין המשתנים, הגדלים ולא רק.
חלל גדול או חלל קטן?
אחת השאלות הראשונות של כל בעל עסק, היא האם גודל החנות/קליניקה/מסעדה יהיו רלוונטיים להליך העיצוב ועד כמה חלל קטן או גדול עלול להשפיע על העיצוב. ובכן חשוב לציין כי עיצוב פנים מסחרי מכיל בתוכו מנעד רחב של אינטרסים ושימושים של העסק, ובשל כך עיצוב פנים יעניק אלמנטים עיצובים המותאמים לחללים קטנים או לחללים גדולים. בין אם מדובר יהיה בחנות כלי בית רחבה, הדורשת מרחב נעים ללקוחות לצד הצגה נכונה של פריטים וכלה בחנות ספרים קטנה הזקוקה להצגה נכונה של ספרים ופינות ישיבה מועטות. אבל בכדי להנכיח את עיצוב בצורה מדויקת, נדרשת גם התאמה אל סוג העסק, מיתוג נכון ופונקציות נוספות.
על מה נשען עיצוב פנים מסחרי?
חלל העסק הוא אכן פרמטר לא קטן והוא נכלל בין פונקציות נוספות בחלל כמו מספר העובדים שיעבדו במקום, נגישות אל מקומות אחסון ועוד. אך פרמטרים כמו מיתוג העסק ובחירת צבעים נכונה, יאפשרו לא רק להפוך את המקום לנוח מבחינת פיזית אלא גם מבחינה ויזואלית. כך למשל כשאנחנו מדברים על עיצוב פנים מסחרי של חנות פרחים, יחד עם לוגו רלוונטי ובמקומות מדויקים, יעניק תחושה לא רק מקצועית עבור הלקוחות אלא גם נוחות ויזואלית בתחום החנות. להבדיל מחנות למוצרי גיימינג, שלאו דווקא תכלול לוגו בחללים פנימיים אך תעניק תחושה ווירטואלית למשתתפים אשר יוכלו לדמיין את המשחק החדש שירצו לרכוש.